A digitális forradalom társadalmi hatásai

2020 Blog, Egyéb

A technológiai és társadalmi változásoknak, valamint a globalizálódó, információs világnak köszönhetően soha nem látott gyorsasággal alakul át a környezetünk.
A munkában, az üzletben, az oktatásban, egyszóval a mindennapokban mindenhol megjelennek valamilyen formában a digitális eszközök, technológiák.
Jövőnk abba az irányba mutat, ahol a technológia már nem csak előny, hanem maga a társadalmi infrastruktúra alapja. Jelenleg ugyanis egy paradigmaváltáson megy keresztül kultúránk, ahol a cél nem a technológia önmaga, hanem a kapcsolatok, a munka, tehát az élet fogalmainak az újraértelmezése.

A digitális eszközök használata megváltoztatta az érzékeinket, másként érzékeljük az időt, a teret, a környezetünket; kulcsfontosságú lett a szórakozás, az önkifejezés, az étkezés.

A közösségi média világában a jó termékek villámgyorsan etalonná válnak, a nehezen megfogható, „jó fogyasztói élményt” nyújtó megoldások pedig elvárássá. Ezek követése nyitott gondolkodást, rugalmasságot, kockázatvállalási készséget, és gyors döntéseket igényel.