A Gyesről visszatérő édesanyák élethelyzete

2020 Blog, Egyéb

Előző blog bejegyzésünkben sorra vettük a fiatal pályakezdők néhány fontos döntési helyzetét, amely döntések hatással lesznek későbbi életükre, ezért kell már ilyen fiatalon tudatos döntéshozónak lenniük.

Egy másik fontos célcsoport a gyesről visszatérő édesanyák csoportja. Ez az élethelyzet is számtalan olyan döntési szituáció elé állítja az édesanyákat, ahol mérlegelni, priorizálni kell.

A PLM Program kiemelten fontos területe a társadalmi felelősségvállalás kérdése, ezen belül pedig a kisgyermekes családanyák munkaerőpiaci integrációjának segítése.

Az ő esetükben is több projekt lehetőséget kell végiggondolnunk. Az álláskeresés maga is egy olyan fontos projekt, melynek minden egyes lépését meg kell tervezni ahhoz, hogy sikeres legyen. Felkészülni az interjúkra, az elavult tudásbázist fejleszteni valamilyen tanfolyam, képzés segítségével, esetleg autodidakta módon.  Emellett gondoskodni kell a kisgyermek elhelyezéséről, amire gyakran a bölcsőde vagy óvoda nyújt megoldást, de ebben az esetben is érdemes végiggondolni, melyek azok a legfontosabb lépések, amit meg kell tervezni. Ilyen lehet például az óvoda kiválasztása, a beiratkozás, költségterv készítése, a felszerelések beszerzése vagy a kisgyermek szállítása.

És ami a legfontosabb egy édesanya életében, ahhoz hogy kiegyensúlyozott, magabiztos nő legyen, aki összetart egy harmonikus családot, az a minőségi idő, amit csak magára fordít.