A jól bevált módszerek alkalmazása

2020 Blog, Egyéb

Előző bejegyzésünkben említettük, hogy a PLM módszertan alkalmazásának egyik gátja maga az újszerűsége, és a felhasználástól való félelem. Ezzel kapcsolatban korábban már írtunk arról, hogy a magyar emberek nem elég nyitottak az innovációra, félnek az újításoktól és ragaszkodnak a már jól bevált módszerekhez, nem ismerik fel, hogy minden változásban ott a lehetőség.

A változást az emberek többsége igen rosszul viseli, ám a változások megfelelő menedzselése mellett, kellő időt szentelve az új módszerek, folyamatok bevezetésének, sikeresen alkalmazhatjuk az új tudást korábbi ismereteink mellett.

A PLM módszertan sikeres alkalmazásához meg kell tanulnunk másként gondolkodni, 

újra kell gondolni a célokat, a folyamatokat, egész életünk menedzselését. Sokan megriadnak ettől a feladattól, vagy kétkedve fogadják a módszer hatékonyságát.

Egy biztos, egy új szemlélet alkalmazásához ki kell lépni a komfortzónánkból, meg kell tanulnunk alkalmazni az új módszert. Ez rengeteg energiát és figyelmet igényel, de a PLM módszertanának sikeres alkalmazásával megtérül a befektetett energia.