A későn ébredők és a bölcsek élethelyzete

2020 Blog, Egyéb

Előző blog bejegyzéseinkben sorra vettük a fiatal pályakezdők, illetve a gyesről visszatérő édesanyák néhány fontos döntési helyzetét, amely döntések hatással lesznek későbbi életükre. Mindkét célcsoport esetében kiemelkedő jelentőséggel bír a tudatos döntéshozatal, hiszen későbbi életük egyik meghatározó mérföldköve az említett élethelyzet.

Jelen blog bejegyzés az ébredők-későn ébredők, illetve a bölcsek célcsoportjának élethelyzetére koncentrál. Az ébredők-későn ébredők csoportjába tartoznak például azok, akik hirtelen szembesülnek azzal, hogy még nincs családjuk, de az idő már eljárt felettük, akik ráébrednek arra, hogy nem akarnak tovább a jól megszokott munkahelyen dolgozni, ki akarnak szakadni a monotonitásból, vagy arra, hogy nem akarnak tovább albérletben élni, saját lakást szeretnének. Ami az ő esetükben a legfontosabb, hogy szembesülnek a valós élethelyzetükkel és a cél minél hamarabb elérni azt a vágyott projektet, életcélt, amit kitűztek maguk elé. Náluk kiemelkedően fontos az időmenedzsment, hiszen a cél a lehető legrövidebb idő alatt megvalósítani a projektet.

A bölcsek csoportjába soroljuk a nyugdíjasokat, illetve a nyugdíj előtt állók csoportját. Őket is számos kérdés foglalkoztatja, egyrészt az anyagi biztonság, hogy miként fognak megélni a nyugdíjból. Másrészt a feleslegessé válás gondolata, mit fognak kezdeni a hirtelen jött rengeteg szabadidővel, vagy előkerül akár a haláltól való félelem gondolata. Ami a legfontosabb, az a pozitív gondolkodás. A cél minél több minőségi időt eltölteni a családdal, barátokkal, keresni egy hobbit, ha nincs és annak gyakorlásával megőrizni a fizikai erőnlétet, illetve mentálisan is fontos, hogy folyamatosan szinten tartsuk tudásunkat, illetve fejlesszük azt. Az ő esetükben is fontos tehát menedzselni projektjeiket, tudatosan élni mindennapjaikat.