A konferencia utóhatása

2020 Blog, Egyéb

Az október 15-én megrendezett zárókonferencia komoly szakmai figyelmet vívott ki magának, hiszen sem Magyarországon, sem a nemzetközi piacon nincs olyan kezdeményezés, program, amely iránymutatást ad arra vonatkozóan, hogyan lehet alkalmazni a projektszemléletet és a projekt menedzsment eszközöket a mindennapi életben, a munkavállalók motiválásában, lojalitásának megszerzésében, a fiatal generációk oktatásában és munkaerőpiaci integrálásában, a munka-magánélet egyensúlyának megteremtésében.

Amint a konferencián elhangzott előadások is bizonyították, egyre szélesebb körben ismerik fel, hogy elsősorban az alapokat kell gyökeresen megreformálni, oktatási, képzési rendszerünket illetően szükség van egy teljes körű paradigmaváltásra. A projektszemlélet magánéletben való alkalmazása, illetve a társadalom „tudatosságra nevelése” egy pedagógiai paradigmaváltás alapjait képezheti.

A konferencián nem csupán a munkáltatók és a vállalati szektor képviselői ismertették eredményeiket, hanem olyan kutatók, szakemberek is, akik tudományos alapra helyezték a projektmenedzsment eszközök és technikák széleskörű alkalmazásának lehetőségeit és pozitív hatásait.    

A Professional Project Life Nonprofit Kft. a projektek megvalósításában és az oktatási tevékenységek szervezésében számos együttműködő partnerrel rendelkezik, de a konferencia kiváló lehetőséget teremtett új együttműködések kialakítására, illetve az eddigiek megerősítésére, ápolására. Hiszen együttműködő partnereink körében kölcsönösen segítjük egymást a kapcsolati hálókat kamatoztatva.

A konferencia után több profitorientált vállalkozás vette fel velünk a kapcsolatot, hogy jelezzék képzési igényüket munkavállalóik számára.

Mindemellett 2013 óta több magyarországi egyetemmel (Szent István Egyetem, Szegedi Tudományegyetem) is kapcsolatot tartunk, több hallgatói szemináriumot is szerveztünk már projektszemléletű életvezetési témákban. A konferencia hatására újabb oktatási intézmények érdeklődtek a hatékony együttműködés lehetőségeiről.