A PLM rendszer segítséget nyújt minden élethelyzetben

2020 Blog, Egyéb

November 19-én Lakatosné Dr. Szuhai Györgyi előadást tartott Project Life Management avagy a projekt szemlélet a magánéletben a Bölcsek szemüvegével címmel a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Székházában.

Előadásában kitért arra, hogy a Projektmenedzsment 5 folyamatcsoportját, az előkészítést, a tervezést, a megvalósítást, a folyamatos monitoring-kontrollingot és a zárást mind-mind tudatosan alkalmazhatjuk egy-egy magánéleti projektünk végrehajtása során.

Ha ismerjük a rendszer eszközeit és módszereit bizonyos élethelyzeteknek megfelelően könnyedén alkalmazhatjuk mindezt. Attól függően, hogy éppen milyen élethelyzetben vagyunk, attól függ, hogy az idézőjeles szerszámosládánkból melyik eszközt vesszük ki.

Nyilván más-más megoldandó problémákkal, élethelyzetekkel szembesülnek a 18 év alatti óvodások, kisiskolások, felső tagozatos diákok és középiskolások, mint például a pályakezdők, az elváltak, a munkanélküliek, a vezető beosztásúak, vagy akár a nyugdíj előtt állók. A különböző élethelyzetek, szituációk eltérő komptenciákat igényelnek, de a PLM rendszer eszköztára segítséget nyújt minden élethelyzet sikeres menedzseléséhez. 

Segítséget nyújt a középiskolás diákoknak, akik keresik önmagukat a felnőtté válás rögös útján, és segítséget nyújt a nyugdíj előtt allóknak, akik megriadnak a feleslegessé válás érzésétől. Segít a reális célkitűzéssel, az újratervezés adta lehetőséggel élve, és a PLM rendszer egyéb elemeinek használatával, csak mindig tudni kell, hogy a rendszer melyik eleméhez kell nyúlnunk.