Digitalizációs forradalom a hazai cégeknél

2020 Blog, Egyéb

Dr. Poór József tréningjén tartott előadásából megtudhatták a résztvevők, hogy a digitalizációs forradalom kicsit megkésve érte el hazánkat, a digitális technológiák adaptálásában nemcsak a fejlett országoktól, de még a régiós versenytársaktól is le vagyunk maradva. Jelen blog bejegyzés ennek legfőbb okára tér ki.

Több felmérés adatai alapján kijelenthető, hogy hazánkban a technológia rendelkezésre áll, adatátvitelben, infrastruktúrában kifejezetten jól állunk, a legnagyobb lemaradásunk a felhasználásban, a technológia integrációjában és a jövőre való felkészültségben mutatkozik.

Annak ellenére, hogy a cégvezetők többsége látja az új lehetőségeket a digitalizációban, nincs egységes vállalati stratégiájuk, nem fogalmazódnak meg konkrét üzleti lépések a vállalat teljes digitális transzformációjával kapcsolatban. Ennek egyik legfőbb oka, hogy a cégvezetők körében ugyan magas az igény a digitális transzformációval kapcsolatban, de a középvezetőknél, illetve a cégek többi szintjén erős az elköteleződés hiánya a váltás iránt és a legtöbb esetben az ehhez szükséges digitális kompetenciák sem állnak maradéktalanul rendelkezésre.