Döntési helyzet előtt a pályakezdők

2020 Blog, Egyéb

A 2019.10.15.-én Lillafüreden rendezett Project Life Management tréninget Lakatosné Dr. Szuhai Györgyi, a PLM Program megálmodója tartotta.  A tréning egy-egy, az életünk során felmerülő jellegzetes életfeladatok példáján keresztül mutatta be, hogy igenis alkalmazhatóak a projektmenedzsment eszközök a magánéletben.

Vegyük végig első körben a pályakezdők néhány döntési helyzetét, hiszen rengeteg kérdés foglalkoztatja őket egy időben.

Számtalan olyan kérdés, melyek hatással lesznek későbbi életükre, ezért kell tudatos döntéseket hozniuk. Tisztában kell lenniük döntéseik következményeivel, és mindig több alternatívát kell végiggondolni, hiszen nem biztos, hogy minden elsőre, zökkenőmentesen sikerül. Ezekben a helyzetekben kell újratervezni, végiggondolni, hogy melyik az a pont, az a lépés, amin változtatni kell, és újult erővel nekifutni még egyszer a megvalósításnak.

Miért fontos mindez? Mert ha ebben a korban negatív élmények, csalódások érik a fiatalokat, könnyedén sérülhet az önbecsülésük, az önértékelésük, önbizalmuk, frusztráltak lesznek, ami kihat az egész későbbi életükre.

Egy-egy cél eléréséhez különböző szempontokat, lépéseket kell figyelembe venni a pályakezdőknek. A célokhoz hozzá kell rendelni a határidőket, a felmerülő költségeket és erőforrásokat. Hiszen ezek különböző projektek adott élethelyzetben, amit menedzselni kell, a tudásterületek alkalmazásával pedig a projektcélokat meg tudjuk valósítani.