Élmény alapú tanulás a Mobilisben

2019 Blog, Egyéb

Előző blog bejegyzésünkben említettük, hogy a 2019. április 29-i műhelymunka helyszíne Győrben, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban volt, ahol megismerkedhettünk a Mobilis saját képzési programjának elemeivel.

Napjainkra világosan kiderült, hogy a hagyományos pedagógia nagy hatékonysággal képes működni, ha eszköztárát kibővíti az alternatív oktatás elemeivel, és az alternatív pedagógia sem képes önmagában eredményeket elérni a hagyományos tanítási eljárások nélkül.

Az élmény alapú tanulás nélkülözhetetlen eleme a PLM programjának is, hiszen a projektmenedzsment oktatás alapvető célja is az, hogy a tanuló ne a passzív „elszenvedője” legyen az ismeretek elsajátításának, hanem aktív alapján vonjuk be őt ebbe a folyamatba. Ennek hatására váljék számára élményszerűvé az új tudás elsajátítása és belsővé válása is.
A Mobilisben a látogatók felfedezhetik a hétköznapok rejtelmeit és napjaink legújabb technológiáit. Az interaktív kiállító térben közel 70 kipróbálható, játékra ösztönző kiállítási eszközt tudnak kipróbálni a látogatók a szélcsatornától a tükörlabirintuson át az áramvonalas karosszériáig. Egy újonnan kialakított, egyetemi auditóriumhoz hasonló térben zajlanak a látványos kísérleti bemutatók, melyek a legnépszerűbb programok közé tartoznak.