Felértékelődik a kreatív emberi elme értéke

2020 Blog, Egyéb

2008 és 2010 között berobbant a technológia intenzív használata és napjainkban is elég nagy teret hódít magának. A munkavállalók egy része attól tart, hogy nem feltétlenül lesz elég a tréning vagy újraképzés egy jól fizető munkához, merthogy az automatizáció vagy más innovatív technológia egész egyszerűen átveszi a pozíciót.

A technológiai fejlődés azonban nagyon sok új munkakört és munkát is létrehoz. Az új pozíciók jóval komplexebbek, hiszen a szimpla, rutin munka automatizálható, így azokat a robotok elvégzik az emberek helyett.

Vagyis maga a technológiai fejlődés nagyon sok pozitívumot is hozhat a humán szempontokat tekintve, megnövekszik a képzett és kreatív emberi elme értéke, a lojalitás és elköteleződés szinte majdnem minden pénzt és áldozatot megér.

A munkavállalók ezért is gondolják, hogy saját felelősség tanulni és folyamatosan képződni. A döntéshozóknak pedig abban van egyre nagyobb felelőssége, hogy ne csak a technológia területére invesztáljanak, hanem a megtartásra és a soft skillek képzésére is legalább annyi időt és energiát fordítsanak.