Győri látogatás a Mobilis Interaktív Kiállítási Központba

2019 Blog, Egyéb

A 2019. április 29-i műhelymunka helyszíne Győrben, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban volt.
A győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ Európában is egyedülálló tudományos játszóház. Az ide látogatók hosszú órákon keresztül változatosan, látványos kísérleti bemutatók és 74 interaktív eszköz kipróbálásával tölthetik el az idejüket.
A központ missziója nem kevesebb, mint játékos formában közelebb hozni, megszerettetni a természettudományokat. A Mobilis ezt a küldetését színes, szórakoztató, élvezhető módon teljesíti. A járműgyártás hazai fellegvárában, Győrben, a Mobilis élményszerű lehetőséget nyújt arra, hogy játékosan nézzünk a járműgyártás, a közlekedés, mindezek gyártási, technológiai oldala, valamint a mozgás és az élet mindennapi dolgai és a tudományok összefüggései mögé.

• 74 kipróbálható, egyedi eszköz
• korcsoportok szerinti rendhagyó természettudományos foglalkozások
• készségfejlesztő játékok

A műhelymunka során a Mobilis munkatársai megosztották a saját képzési programjaik során, különösen az általános és középiskolások körében, szerzett tapasztalataikat.
A résztvevők áttekintették a PLM program Mobilis kínálatába történő integrálásának a lehetőségét, illetve feltételeit, szó esett közös programok kidolgozásának a lehetőségéről is.