Hogyan válnak célok az álmokból?

2018 Blog, Egyéb


A célok vezérlik az életünket. A konkrét, meghatározott célok mindig előrefelé visznek bennünket. Nem elég, ha fejben megvannak álmaink, céljaink, minél részletesebben, pontosabban le kell írni őket. Látnunk kell előre, hogy mit kívánunk elérni, hogy megtehessük az ehhez szükséges lépéseket.
A célokat pontosan meg kell határoznunk és időintervallumokat kell kapcsolni hozzájuk. Az időtávok kitűzése és betartása a legfontosabb dolog a tervezés során, hiszen ezáltal válnak az álmokból megvalósítható célok.
A fókuszba mindig a végső célt állítsuk, azonban az odáig vezető úton határozzunk meg apróbb részcélokat. Ezek az egymásra épülő célok ugyanis egyre közelebb visznek a sikeres megvalósításhoz. Céljainkat mindig úgy fogalmazzuk meg és tűzzük ki, hogy összhangban legyenek életünk különböző aspektusaival. A három legfontosabb terület, amit a kitűzendő célok tekintetében mindenképpen érdemes harmonikusan szervezni, a személyes/családdal kapcsolatos célok, a szakmai/munkával kapcsolatos célok és az önfejlesztéssel/tanulással kapcsolatos célok.