Kiegyensúlyozott életvitel – ép testben ép lélek

2018 Blog, Egyéb

A Project Life Management célkitűzése a tudatos életre nevelés, melynek tág értelmezésébe, és közvetett hatásaiba az egészséges életmódra nevelés is beletartozik.
A projekt szellemiségben gondolkodó ember, úgy építi fel életét, mindennapjait, hogy annak szerves részét képzi az egészséges életmód, képes életmódjára vonatkozó helyes döntéseket hozni, egészséges életvitelt kialakítani, hiszen tudatában van annak, hogy kiegyensúlyozottságának, sikerének nélkülözhetetlen velejárója a testi, lelki és mentális egészségének fejlesztése, megőrzése.

Lelki egészségünk fejlesztésének célja, többek közt, hogy

✓ elősegítse kiegyensúlyozott pszichés fejlődésünket, amihez nagyban hozzájárul az egészséges önbizalom kialakulása,
✓ támogassa az állandóan változó környezethez való alkalmazkodásunkat a konfliktushelyzetek hatékony és eredményes kezelésével,
✓ felkészítsen, és megoldási stratégiákat kínáljon a környezetből érkező ártalmas hatásokkal szemben, vagyis megtanuljuk kezelni a kudarcélmények helyes feldolgozását, és a stresszhelyzeteket, így csökkentve ezen helyzetek személyiségfejlődésünkre gyakorolt negatív hatásait.
 

A tudatosan gondolkodó emberek életük természetes velejárójának tekintik a mindennapos testmozgást, mert képesek életmódjukra vonatkozóan helyes döntéseket hozni, egészséges életvitelt kialakítani, és törekednek az egészségtudatos gondolkodást a környezetükben lévők hétköznapi gondolkodásába is beágyazni, mindennapi cselekvéseikbe integrálni. Testünk karbantartásának, fizikai aktivitásunknak nagy szerepe van a betegségek, balesetek, sérülések elkerülésében, egészségünk megőrzésében.
Az egészséges életmód szerves részét képzi a tudatos táplálkozás is, aki odafigyel erre, annak nem mindegy, hogy milyen táplálékot fogyaszt, tudatosan minőségi, egészséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételeket választ.