Magyarországon egyre fontosabbá válik a pénzügyi tudatosság

2019 Blog, Egyéb

Magyarországon egyre fontosabbá válik a pénzügyi tudatosság kérdésköre, a társadalmilag lemorzsolódott csoportok, iletve az idősebb generáció tagjai részére pedig még kiemeltebb jelentőségű.
A XXI. század felgyorsult világában a gazdaság folyamatos átalakulás alatt áll, a nagy kockázatú pénzügyi termékek kínálata megnövekedett, megváltozott a foglalkoztatás formája, a nyugdíjak rendszere, valamint a fogyasztási igények is folyamatosan emelkednek. Ezek mind nagyfokú pénzügyi tudatosságot várnak el, egyre komolyabb és összetettebb pénzügyi döntések elé állítják a lakosságot.
A PLM egyik célkitűzése a pénzügyi kultúra fejlesztése a magyar lakosság körében, hiszen a tudatos életvitel szerves része a pénzügyi tudatosság is. A pénzügyi válság következtében egyre több pénzügyi tudatosságot fejlesztő program indult el hazánkban. Jelenleg Magyarországon nagyszámú szervezet segíti a lakosságot a pénzügyi kultúra fejlesztésében, de a PLM program célja egy saját képzési anyag kidolgozása a „pénzügyi tudatosságra” nevelés érdekében, természetesen a projektmenedzsment eszközök és módszerek segítségével.