Öregedjünk egészséggel!

2020 Blog, Egyéb

Mint azt már említettük korábbi blog bejegyzésünkben november 19-én Lakatosné Dr. Szuhai Györgyi előadást tartott Project Life Management avagy a projekt szemlélet a magánéletben a Bölcsek szemüvegével címmel a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Székházában.

Előadásának központi témája a nyugdíjas korosztályt érintő élethelyzetek tudatos menedzselése volt, hiszen ebben a korban is menedzselni kell projektjeinket, tudatosan élni mindennapjainkat.

A bölcsek csoportjába soroljuk a nyugdíjasokat, illetve a nyugdíj előtt állók csoportját. Őket is számos kérdés foglalkoztatja, egyrészt az anyagi biztonság, hogy miként fognak megélni a nyugdíjból. Másrészt a feleslegessé válás gondolata, mit fognak kezdeni a hirtelen jött rengeteg szabadidővel, vagy előkerül akár a haláltól való félelem gondolata. Ami a legfontosabb, az a pozitív gondolkodás. A cél minél több minőségi időt eltölteni a családdal, barátokkal, keresni egy hobbit, ha nincs és annak gyakorlásával megőrizni a fizikai erőnlétet, illetve mentálisan is fontos, hogy folyamatosan szinten tartsuk tudásunkat, illetve fejlesszük azt.

Mindehhez szükséges, hogy rendelkezzünk a projektvezetéshez szükséges kompetenciákkal, de mint tudjuk, a projektvezetés nem egy velünk született tulajdonság, a projektvezetés igenis tanulható, bármely korosztály számára.