PLM tréning

2020 Blog, Egyéb

A 2019.10.15.-én Lillafüreden rendezett Project Life Management tréninget Lakatosné Dr. Szuhai Györgyi, a PLM Program megálmodója tartotta.  A tréning egy-egy, az életünk során felmerülő jellegzetes életfeladatok példáján keresztül mutatta be, hogy igenis alkalmazhatóak a projektmenedzsment eszközök a magánéletben.

Hiszen hétköznapjaink, mindennapjaink tevékenységeinek koordinálása során pontosan azokra a fontos menedzsment kompetenciákra van a legnagyobb szükségünk, melyeket a projektmenedzsment 10 tudásterületével azonosíthatunk. A Projektmenedzsment 5 folyamatcsoportját, az előkészítést, a tervezést, a megvalósítást, a folyamatos monitoring-kontrollingot és a zárást mind-mind tudatosan alkalmazhatjuk egy-egy magánéleti projektünk végrehajtása során. Mindezt kombinálva a PM 10 tudásterületével a kezünkbe kerül egy olyan rendszer, a PLM, amely segíti életünk tudatos vezetését.

Ha ismerjük a rendszer eszközeit és módszereit bizonyos élethelyzeteknek megfelelően könnyedén alkalmazhatjuk mindezt. Attól függően, hogy éppen milyen élethelyzetben vagyunk, attól függ, hogy az idézőjeles szerszámosládánkból melyik eszközt vesszük ki.

Nyilván más-más megoldandó problémákkal, élethelyzetekkel szembesülnek a 18 év alatti óvodások, kisiskolások, felső tagozatos diákok és középiskolások, mint például a pályakezdők, az elváltak, a munkanélküliek, a vezető beosztásúak, vagy akár a nyugdíj előtt állók. A különböző élethelyzetek, szituációk eltérő kompetenciákat igényelnek, de a PLM rendszer eszköztára segítséget nyújt minden élethelyzet sikeres menedzseléséhez. 

Segítséget nyújt a középiskolás diákoknak, akik keresik önmagukat a felnőtté válás rögös útján, és segítséget nyújt a nyugdíj előtt állóknak, akik megriadnak a feleslegessé válás érzésétől. Segít a reális célkitűzéssel, az újratervezés adta lehetőséggel élve, és a PLM rendszer egyéb elemeinek használatával, csak mindig tudni kell, hogy a rendszer melyik eleméhez kell nyúlnunk.

A következő blog bejegyzésekben bemutatunk néhány célcsoportot, sorra vesszük a célcsoportra jellemző élethelyzetekben felmerülő jellegzetes problémákat és azok megoldására kínálunk különböző iránymutatást, alternatívákat.