Projektszemlélet a magánéletben

A Project Life Management program egy olyan innovatív kezdeményezés, amely iránymutatást ad arra vonatkozóan, hogyan lehet alkalmazni a projektszemléletet és a projektmenedzsment eszközöket a mindennapi életben.

A projektszemlélet magánéletben való alkalmazása, illetve a társadalom „tudatosságra nevelése” egy olyan teljes körű paradigmaváltás alapjait képezheti, melynek célja beépíteni a köztudatba egy olyan új gondolatmenetet, ami az eddigiektől eltérő perspektívából szemléli a hétköznapi ügymenetet, ezáltal új alapokra helyezi mindennapi életvitelünket. Különböző felmérések is bizonyítják, hogy a fiatalok, frissdiplomások körében a legnagyobb probléma a már említett

kulcskompetenciák hiánya,

amelyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy helytálljanak a XXI. századi munkaerőpiaci kihívásoknak. Ha minél korábban felismeri az egyén a tudatosság alkalmazásának pozitív következményeit az élet minden területén, sokkal kiegyensúlyozottan élheti mindennapjait, ezért lenne fontos a projektszemlélet oktatásának beépítése az oktatási rendszerbe az oktatási rendszer minden szintjén. Azáltal, hogy gyermekeinek megtanulnak tudatosan, következetesen élni, elindítanak magukban egy olyan öngerjesztő folyamatot, melynek eredményeképpen sokkal kiegyensúlyozottabb és felelősségteljesebb felnőtt válhat belőlük. Megtanulják a reális célkitűzés, a jövőkép kialakításának fontosságát, megtanulnak helyesen kommunikálni, egy egészséges önbizalom birtokában megtanulják menedzselni önmagukat, kudarc esetén megtanulják a hibáikat építő jelleggel felhasználni a jövőben.

A PLM program alapkoncepciója; hogyan találjuk meg és valósítsuk meg céljainkat, álmainkat, a projektmenedzsment szemlélet, illetve a projektmenedzsment eszköztár magánéletben való alkalmazása révén. A koncepció lényege röviden annak felismerése, hogy az életünk egy nagy, átfogó programként fogható fel, amiben számos alprogram megvalósítása számtalan, egymásba fonódó, vagy egymás mellett futó, illetve egymást követő projekt és projektcsokor található, és ezek mindegyike remélhetően a vágyott álmok megvalósulása felé vezetnek. A projektmenedzsment 5 folyamatcsoportját mindmind tudatosan alkalmazhatjuk egy-egy magánéleti projektünk végrehajtása során. Hiszen hétköznapjaink, mindennapjaink tevékenységeik koordinálása során pontosan azokra a fontos menedzsment kompetenciákra van a legnagyobb szükségünk, melyeket a projektmenedzsment 10 tudásterületével azonosíthatunk.

Project Life Management szemlélet a gyorsan változó világunkhoz való ALKALMAZKODÁST és PROBLÉMAMEGOLDÁST segíti elő az élet különböző területein.

Az egész életünkre, életfeladatainkra tekinthetünk egymás mellett futó projektek sorozataként. Ezeknek a folyamatoknak a főbb szabályszerűségei megismerhetők, így tervezhetők is. A társadalmunk projektesedik, akaratlanul, észrevétlenül alkalmazkodunk a rövid távra előre jelezhető változásokhoz. A belátható jövőtávunk leszűkül, rövid távú célmeghatározásokra tudatos tervezésre, szervezésre van szükségünk. Ehhez nyújtanak segítséget az üzleti világban évek óta sikeresen alkalmazott projetkeszközök és technikák.

2019. október 15- én kerül megrendezésre a Project Life Management (PLM) Programon belül az EFOP-5.2.2.-17 számú projekt zárókonferenciája, melynek helyszíne: Hunguest Hotel Palota**** Lillafüred.

A részvétel a projekt keretében ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött, melyet ITT megtehet.

Project Life Management Nemzetközi Konferencia
2019.10.15. Lillafüred

Program:

9:00-10:00 Regisztráció
10:00-10:10 Megnyitó – Gál Petra, RTL Klub Story Extra riporter ELŐADÁSOK
10:10-10:30 Aktuális képzési helyzet és igények – Bihall Tamás – BOKIK elnök, MKIK oktatásért és képzésért felelős alelnök
10:30-10:50 Projektkompetenciák rendszert adnak az életvezetésünkben Lakatosné Dr. Szuhai Györgyi, PLM Akadémia megalapítója
10:50-11:00 KÁVÉ SZÜNET
11:00-12:00 Panelbeszélgetés
12:00-13:15 EBÉD SZÜNET FORGÓSZÍNPAD

NEMZETKÖZI PROJECT LIFE MANAGMENT (PLM) VISSZAJELZÉSEK

13:30-14:00 Dr. Kerekes Kinga, egyetemi docens, Bábes Bólyai Tudomány- egyetem, Kolozsvár, Románia
14:00-14:30 Dr. Antalik Imre, dékánhelyettes, Selye János Egyetem, Komarno, Szlovákia
14:30-15:00 Dr. sc. Anton Florian Barasic, Chronos, Zágráb, Horvátország
15:00-15:10 Zárás – Gál Petra, RTL Klub, Story Extra riporte

Helyszín : Hunguest Hotel Palota**** Lillafüred

(Programunk előzetes, a változtatás jogát fenntartjuk)