Találjuk meg a rendet a káoszban!

2019 Blog, Egyéb

A projektszemlélet magánéletben való alkalmazása abban nyújt segítséget, hogy ebben a folytonosan kavargó, változó világban, hogyan vegyük kezünkbe sorsunkat ahelyett, hogy a világ kiszolgáltatottjai lennénk. Hiszen a ma embere számára egy dolog biztos, az állandó bizonytalanság, a folyamatos változások az élet minden területén.
Az egyetlen lehetőség ha megtaláljuk a rendet a káoszban. A rendet, a helyünket az “Életre” való felkészülésben, a tanulásban; a családon belül, majd az iskolákban, a választott szakmá(k)ra felkészítő képzési intézményekben, a munka-karrierünkben; a pályaválasztásban, az álláshelyek közti választásban, a munkahely változtatások stratégiájában. Rendezettséget a párválasztásban és a családtervezésben. És ugyanígy fel kell ismernünk a pénzfolyamatok közti szabályszerűségeket, vagy a különböző kommunikációs csatornák szabályos működési módjait.
Ahhoz, azonban, hogy úrrá legyünk a káoszon, és fenn tudjuk tartani a rendet, az egyensúlyt magunk körül folyamatosan alkalmazkodunk kell a változásokhoz, és egyúttal törekednünk kell egyfajta tudatosságra az élet minden területén.