Tanuljunk meg élményt gyűjteni

2019 Blog, Egyéb

A mai rohanó világban a legtöbb családos embernek gondot jelent a munkával járó feladatok és a kiegyensúlyozott családi élet összeegyeztetése.
A munka-magánélet egyensúlya, harmóniája nélkül elképzelhetetlen a teljes, aktív, egészséges élet. A diszharmónia stresszes mentális állapothoz, burn-out szindrómához (kiégéshez) vezet a kiegyensúlyozott, egyenletes teljesítmény helyett.
Ahhoz, hogy megteremtsük a tökéletes egyensúlyt, mind a családban, mind a munkahelyen (munkaadónak és munkavállalónak) törekedni kell a tudatosságra, a nyílt kommunikációra és a az egyéni, családi és szervezeti szerepek összehangolására.
Nagyon fontos, hogy amikor a családdal töltjük az időt, teljesen oda tudjunk koncentrálni, ilyenkor ki kell zárni a külvilágot, a munkahelyi és egyéb problémákat. Ez a minőségi idő arra szolgál, hogy erősödjenek, elmélyüljenek a családi kapcsolatok, valóban egymásra figyeljünk, közös élményeket gyűjtsünk, mindezzel erősítve a családi egységet.
Nem kell feltétlenül világkörüli útra gondolni, de ahelyett, hogy felesleges tárgyakkal vesszük körül magunkat, és ezeket ajándékozzuk szeretteinknek, próbáljunk meg inkább élményeket gyűjteni, legyen szó egy jó koncertről, kirándulásokról vagy egy moziról. Később, amikor még több a tennivalónk és felelősségünk és ezzel párhuzamosan még kevesebb időnk lesz, az ilyen élmények emlékeiből tudunk majd feltöltődni.